Even voorstellen

Tijdens mijn werk als fysiotherapeute ben ik geïnteresseerd geraakt in de psychosomatiek, invloed van de geest op het lichamelijk functioneren. Ik ben me hierin steeds verder gaan verdiepen en heb inmiddels met succes een heel aantal opleidingen en cursussen gevolgd. Mijn nieuwe inzichten pas ik dagelijks in mijn werk toe. Ik ben benieuwd naar de mens als totaliteit: lichamelijk functioneren vertelt vaak slechts een deel van het verhaal, dus wil ik graag luisteren naar je totale verhaal. Het verhaal achter jouw klacht. Daarbij is openheid en vertrouwen belangrijk. Ik ga met geduld en respect met je aan het werk en hecht veel belang aan positieve aspecten, dus de dingen die wél goed gaan. Mijn eigen positieve instelling helpt me daarbij.

Heeft mijn verhaal je nieuwsgierig gemaakt?
Lees de reacties van mijn cliënten.

ontspanningstherapeut Nuenen Gertild den boer - winter

Mijn Passie: fotograferen, de mens en zijn natuur.

Recente scholing

Met behulp van MBTI zie je dat iedere persoonlijkheid zijn eigen kwaliteiten heeft en daardoor zijn/haar persoonlijke bijdrage kan leveren binnen een groep, een team of gezin. Doe wat bij jou past en waar jij energie van krijgt.

Je krijgt meer inzicht en begrip in de voorkeuren van jezelf en een ander, dat scheelt heel wat irritaties en oordelen. Hierdoor kun je juist zien waarmee je elkaar kunt aanvullen en helpen.

Over verlies en verdriet: hierover meer te weten helpt je proces of je kunt er anderen mee helpen. Het gaat niet over dood, maar over léven: het emotionele leven van iemand die verlies van een geliefde ‘overleeft’.

Verlies verwerken is ‘rouwarbeid’. Er zijn 4 taken te doen.
1. Het onder ogen zien van de werkelijkheid van het verlies
2. Ervaren van (lichamelijke) pijn en verlies
3. Aanpassen aan de wereld zonder de verloren persoon
4. Opnieuw leren houden van mensen en leren genieten van het leven.

Dit kost veel tijd, kan op onverwachte momenten in je leven opkomen. Rouwen is een hele klus.

Hoe kun je helpen? Vaak verhalen laten vertellen, luisteren, oprechte aandacht, tijd en rust geven.

Tip: een mooi boekje met woorden van bemoediging: ‘vingerafdruk van verdriet’, omdat ieders verdriet uniek is, net als jouw vingerafdruk.

DSM IV training (diagnoses voor psychische stoornissen) goed afgerond.
Wat was het boeiend!

Nog meer begrip voor mensen met een psychiatrische stoornis gekregen. Zij hebben zo vaak angsten of andere klachten waardoor ze lastig zijn voor zichzelf en de omgeving. Lastig in de omgang misschien, maar je moet vooral weten wat zij nodig hebben om beter te kunnen functioneren. Daar kun je in therapie veel mee bereiken.

Never look down on someone unless you’re helping them up!