Vergoedingen
Voor fysiotherapie heb ik bewust gekozen geen contracten meer af te sluiten, om betere zorg en tijd aan jou te kunnen besteden. Je krijgt eens per maand een rekening die je zelf bij je zorgverzekeraar indient en krijgt dan een groot deel vergoed.
Met de ontspanningstherapie/ lichaamsgerichte therapie sta ik in de zorggids, onder het kopje lichaamsgerichte/ psychosociale zorg. Dat valt in het aanvullend pakket: complementaire zorg of alternatieve zorg. De meeste verzekeraars erkennen de beroepsvereniging NVPA en dat betekent dat je in veel gevallen een groot deel van de behandeling vergoed krijgt. Dit hangt uiteraard af van jouw gekozen verzekering en pakket. Deze kosten vallen buiten het eigen risico.
Hier kun je zien hoe de vergoedingen zullen zijn.

Behandeltijd
• fysiotherapie: 30 minuten, incl. administratie en het maken van een volgende afspraak.
• psychosomatische therapie/ontspanningstherapie/lichaamsgerichte therapie (NVPA)/: 45 minuten, incl. administratie en het maken van een vervolg afspraak.

Annuleren afspraak
Wordt een gemaakte afspraak binnen 24 uur van tevoren afgezegd, dan wordt deze in rekening gebracht.

Betaling

De cliënt is zelf verantwoordelijk voor de betaling. De rekening voor psychosomatische therapie/ lichaamsgerichte therapie word één keer per maand per mail toegestuurd, op het moment dat je het automatische incasso formulier tekent. De betaalde rekening kan vervolgens direct bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden worden de kosten wel/niet of deels/geheel vergoed.

Tarieven (sinds 01-01-2011)
• Algemene fysiotherapie € 34,00
• Fysiotherapie aan huis € 45,00
• Psychosomatische-/lichaamsgerichte therapie (NVPA) € 68,50
• Intakegesprek € 80,00
• E-coaching: op aanvraag

Klachten

Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure van een klacht vind je informatie op de website van het NVPA.
Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).[/five_sixth]

Aangesloten bij KNGF 
(Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)
Aangesloten bij NFP 
(Nederlandse vereniging volgens de Fysiotherapie Psychosomatiek)
Aangesloten bij NVPA 
(Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen)
Aangesloten bij RBCZ
(Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg)