Tijdens het intakegesprek bij mij in de praktijk, brengen we jouw hulpvraag in kaart. Door het stellen van gerichte vragen sporen we samen eventuele verstoringen in je leefpatroon op. We zullen vanuit daar werken naar een haalbaar doel. De behandelingen, van ongeveer 45 minuten, zullen voor een deel bestaan uit gesprekken. Daarnaast bestaat de behandeling uit (voel)oefeningen, die je dan zelf kunt oefenen en toepassen. Door de gesprekken zal je inzicht krijgen in je huidige functioneren. Als je inzicht krijgt in je patronen, kun je vaak met kleine veranderingen in houding, gedachte of gedrag aanpassingen doen. Die op dit moment beter bij je passen dan je nu doet.

Hierdoor kom je weer in balans en durf je meer te vertrouwen op je eigen kracht. Kortom het (her)vinden van jouw eigen vitaliteit. Het bewustwordingstraject gebeurt in kleine stappen en we kiezen een behandeling die bij jou past. Mijn streven is zelfredzaamheid, dat je met mijn hulp zélf invloed krijgt op je eigen functioneren.

Lees hier reacties van cliënten

Vergoedingen
Voor fysiotherapie heb ik bewust gekozen geen contracten meer af te sluiten, om betere zorg en tijd aan jou te kunnen besteden. Je krijgt eens per maand een rekening die je zelf bij je zorgverzekeraar indient en krijgt dan een groot deel vergoed.

Met de ontspanningstherapie/ lichaamsgerichte therapie sta ik in de zorggids, onder het kopje lichaamsgerichte/ psychosociale zorg. Dat valt in het aanvullend pakket: complementaire zorg of alternatieve zorg. De meeste verzekeraars erkennen de beroepsvereniging NVPA en dat betekent dat je in veel gevallen een groot deel van de behandeling vergoed krijgt. Dit hangt uiteraard af van jouw gekozen verzekering en pakket. Deze kosten vallen buiten het eigen risico.

Hier kun je zien hoe de vergoedingen zullen zijn. 

Openingstijden
De praktijk is geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Bereikbaarheid
Telefonisch: vaak neem ik tijdens een behandeling niet op, dan is het antwoordapparaat beschikbaar. Als je inspreekt, bel ik je terug zodra ik in de gelegenheid ben. Een bericht via e-mail achterlaten kan ook: contact@ontspanningstherapie-nuenen.nl  Ik streef ernaar dezelfde dag je mail te beantwoorden.

Behandeltijd
• fysiotherapie: 30 minuten, incl. administratie en het maken van een volgende afspraak.
• psychosomatische therapie/ontspanningstherapie/lichaamsgerichte therapie (NVPA)/: 45 minuten, incl. administratie en het maken van een vervolg afspraak.

Annuleren afspraak
Wordt een gemaakte afspraak binnen 24 uur van tevoren afgezegd, dan wordt deze in rekening gebracht.

Betaling
De cliënt is zelf verantwoordelijk voor de betaling. De rekening voor psychosomatische therapie/ lichaamsgerichte therapie word één keer per maand per mail toegestuurd, op het moment dat je het automatische incasso formulier tekent. De betaalde rekening kan vervolgens direct bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden worden de kosten wel/niet of deels/geheel vergoed.

Telefonisch/ e-mail
Vaak neem ik tijdens een behandeling niet op, dan is het antwoordapparaat beschikbaar. Als je inspreekt bel ik je terug zodra ik in de gelegenheid ben.

Een bericht via e-mail achterlaten is vaak het handigst: contact@ontspanningstherapie-nuenen.nl  Ik zal je vrijwel altijd dezelfde dag terug mailen.

Tarieven (sinds 01-01-2011):
Algemene fysiotherapie €34,00
Fysiotherapie aan huis €45,00
Psychosomatische-/lichaamsgerichte therapie (NVPA) €68,50      Intakegesprek €80,-
E-coaching: op aanvraag 

Klachten

Als NVPA-therapeut houd ik me aan de klachtenregeling conform de nieuwe wetgeving Wkkgz, die vanaf 1 januari 2017 van kracht is. Ik ben aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG), die zorg draagt voor de klachten- en geschillenregeling. Voor de procedure bij een klacht kun je informatie vinden op de website van het NVPA (www.nvpa.org) onder het kopje ‘Voor cliënten’.
Via het RBCZ-register ben ik onderhevig aan het tuchtrecht complementaire zorg (TCZ).

Aangesloten bij KNGF
(Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)
Aangesloten bij NFP
(Nederlandse vereniging volgens de Fysiotherapie Psychosomatiek)
Aangesloten bij NVPA
(Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen)
Aangesloten bij RBCZ
(Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg)